Thursday, August 16, 2012

Cara-cara membuat Langsir Eyelet Style

salam...

entry kali ni sy nak terangkan secara details macam mana nak hasilkan langsir untuk tingkap or pintu rumah sendiri..jahit sendiri lebih senang n murah...kalau nak upah tu mmg mudah cuma kene kuar $$$ lebih jee...heee sy pun masih merangkak dalam jahit menjahit ni...almaklumlerrr xde lg join mne2 kursus or kelas..hee insyllah nanti lepas raya akan dipertimbangkan laaa untuk join kelas jahitan..so kalau ada salah n silap saya semasa sy terangkan ni bole la tegur..;p

sy terangkan ikut gambar je la ye..heee

follow step by step ye...sy start dr No 1-2-3-4 siappp..mula2 kena bentangkan kain pertama(sekeping dahulu)..kain kedua nnt just follow je step y sama sbb tingkap 2@3 panel perlukan 2 keping kain...sila terbalikan kain ni ye...biar atas ni y belakang kain..kita boleh conteng2..heee

no 1& 2 = saya panggil kain tepi..kedua2 bahagian ni xperlu potong..perlu jahit untuk kemaskan sahaja.

no 3=kepala langsir @ part atas langsir untuk kita letakan tape dsb..

no4= bawah langsir @ kaki langsir...kaki langsir untuk adjust or potong panjang pendek langsir y kita nak...


kain ni sy gunakan untuk kawen dulu...dah settle kawen xde wat pape so saya amek buat langsir tingkap untuk bilik no 3 rumah baru nanti..bilik tu ada tingkap 2 panel je..jadi saya guna 2 keping langsir..bidang sememangnye jual 60' la kan...tp bila ukur xsmpai 60' pun..just ada dalam 58' je..panjang pulak xtau bape..hihihi sllu tingkap saya gune 2 meter sekeping kain..kalau 1 tingkap kita guna 2 keping kain,perlu beli 4 meter la ye..memula bentangkan mcm ni...potong laa nak panjang bape..sila ukur panjang y dikehndaki sebelum memotong,takut pulak xcukup or terlebih labuh ke lantai...kalau labuh sangat potong y line arrow warne KUNING tu bukan line MERAH..line merah xbole potong laaa..nanti kecik pulak lebar kain kita..part ni kalau xfaham bole tnya saya...macam mne nak kenal line untuk potong kain tgk gmbar dibawah...

 y benang terkeluar atas sebelah kiri tu kaki langsir @ no 4 dan no 3 y perlu kita potong bg sama supaya langsir kita nampak kemas dan xsenget benget laa.. y line bawah tu la rupanye no 1 & 2...

kaki langsir atau bole jgk dijadikan kepala langsir...mana2 pun bole sbb sama je..y penting kena potong lurus xnak la senget2 cm ular kena bedal kan..nnt langsir jd berat sebelah..hehe


okeh settle bab gunting mengunting n dah tau bpe ukuran y nak guna....leh mula menjahit tepi kain y bernombor 1 & 2....jahit kiri dan kanan ye...xkisah la nak strt kiri dlu pun bole..pastu kanan..nak start kanan dlu pun boleh.ikut kreativiti memasing la kan..ahaa leh tgk gambar dibawah.....
y hujung tu xcantek so lipat masuk kedalam mcm gmbar di bawah niiii....kalau nak tau,ada beza kain depan n belakang ye..sy guna sebelah belakang kain untuk melipat..xnak kacau y depan kain sbb nanti comot xlawa laa..kita nak pasang langsir nnt kain sebelah depan kann..y kain belakang org xnmpak punn..

da lipat pin kan utk lebih kemas n dptkn hasil y terbaik...klo da pndai nak agak ukuran xperlu da nak pin,jahit terus je laa..jahit lurus je smpai hbs..sama jgk y sebelah kiri tu jahit mcmni jgk..
terbalikkan cikit utk tunjukan jahitan depan kain...saya jahit dr dalam kain...sbb xreti nak agak lg..tkut tersasar dr landasan kereta api..ehhh**

jahit lurus je smpai habis..dah habis sebelah kanan...jahit pula step y sama sebelah kiri..
 rupa jahitan kain disebelah belakang...
 jahitan disebelah depan kain....da siap jahit kiri n kanan tu da bole bentangkan kain untuk jahit tape pula..sy guna tape kosong je..xde lubang y ditebuk siap...kat cni xde jual..
kiri n kanan da siap jahit...nak psg tape pula kt kepala langsir..kain kena potong sama ye..kain sy mmg senget sbb mak sy potong senget so tkut kain ni pendek sy halalkan je laa..ahaa..

No 3.-No refer gambar y dilabel di atas skali ye..
 test dulu tape kt kain....letak je...

 bawah tape tu lebihkan macam ni..sbb nak lipat ke depan..maksudnye tape ni akan terlindung dgn kain...mmg xkan nampak tape dah...
 lipatkan tape dgn kain langsir..
sy angkat berdiri...n terbalikkan dkt kain pink tu....


 hujung tu kemaskan dgn melipat kedalam..
 akan menjadi seperti gmbar di atas

 dihujung mcm ni...saya tarik sikit untuk korang tgk...

pinkan je sume supaya xlari tape td..


da siap pin sume...da bole angkat untuk dijahitkan.....sebelum tu sy nak tunjuk kaki langsir jap...tunjuk je bukan suruh jahit lagi.....
gambar diatas ni kaki langsir y xdisentuh apa2 lagi..xperlu pin or jahit lagi...da settle sume baru boleh buat...

jahitkan kepala langsir y diap dilipat dengan tape td....bermula dengan pin y berwarna PINK tu.....bawah dulu..jahit je smpai hujung...pastu baru jahit y line atas dia..
still jahit kt line bawah lagi....
dan lagiii....
siap jahit line bawah...saya jahit di hujung pulak...sebab xnak dia lari2...boleh senget kain klo xcenter elok2..
da siap y tepi tadi,terus sambung ke line atas pulak...

ini rupanye bila da siap dijahit...heee

da siap untuk jahitan tape.......boleh masuk untuk pasang RING eyelet pula....
bentangkan lagi....
lipat dua kain tadi mcm gambar di atas nii....

lipat lagi sekali bagi center btl2...
lipat lagi...
test letak ring jap...boleh la besar cmni...jimat ring sebab kalau lipat macam ni kita guna 8pcs ring je....lagipun ring xperlu letak banyak2 tkut berat..tp saya letak banyak jugeee...keh22 untuk kain ni saya pilih 8pcs ring je....
kalau nak lagi banyak kedutan leh lipat sampai kecik mcm gambar di atas..ukur ring leh muat ke x....ni untuk test je dulu...kalau kecik mcmni guna 16pcs ring klo xsalah laaa...tp saya xnak mcm nii...
saya nak gunakan 8pcs ring je..sy buka balik satu lipatan y tadi...
test letak ring dulu...letak bg center ye..
saya tengok kedutan bila nak psang langsir tu nanti....ada 4 @ 5 kedutan je kot klo ikut mcm nii...
saya buat bulantan gunakan marker pen...hee

gunting sikit....
da boleh gunting ikut bulatan tadi..lebihkan sikit pun xpe...buang kesan marker pen tu...
jadi cm gini..siap digunting....buat lagi bulatan dibawah dia sampai habis kain....
bulatan kena sama dari atas sampai bawah kain ye...follow je y atas tu...
da siap gunting bulatan boleh da pasang ring...kalau nak siapkan semua bulatan baru pasang ring pun bole...tapi saya buat 1 bulatan saya pasang ring terus..pastu buat lagi bulatan..ulang2 je benda y sama...
amek ring...buka dua mcmni..tutorial buka ring ada saya masukan dah...ce try cari balik entry tu..ada part atas bawah ye...y bawah dia ada nampak lekuk die lebih untuk kita selitkan kain supaya xhalang ring atas untuk ditekan nanti..klo atas dia just nak tutupkan je...

letak mcm ni y bawah dulu...then baru masukan y atas..tekan je sampai bunyi...siappp...

bertingkat2 kan kesan lipatan tadi..leh tarik keluar cikit untuk mudahkan kita gunting bulatan tadi n masukan ring..
bila da siap pasang ring ce try buka satu lipatan kain tadi..jadi cm gambar di atas...bulatan die sama je..tapi pic saya bulatan xhbs ditebuk lagi...heee
lipat balik untuk tgk sama ke x....

sama je dr atas sampai bawah....

nak tau sama ke x bulatan tadi leh buka 1 per satu lipatan....lubang tu akan sama dengan kain dibawah...



da boleh test kat rod aluminium or kayu.....tpi ni saya guna batang paip mask sy punyee..kikikikii...
rod ni boleh dptkan di kedai hardware or tesco....lipatan bawah saya belum jahit lagi sebab nak tau labuh ke senteng kita punya kain....

masukan mcm gambar diatas....


okeh da siap sekeping kain...boleh teruskan buat untuk lagi sekeping kain.....saya xdpt tunjuk lagi sekeping kain sbb saya kekurangan ring....heheheheheh jadi sy xdpt tunjuk jahitan bawah langsir..sy perlu beli ring baru boleh buat y kedua tu...sbb bawah langsir mesti sama ukuran dengan kedua2 langsir nii...
bila siang bole buka mcm ni...hehehehehe ini baru sebelah ye...sebelah lagi xbuat lagii...

kalau malam bole tutup mcm gambar diatas..hehehehehehe


okehh...no contoh y da siap.....ini langsir master bedroom rumah baru nanti...tingkap 2 panel sy guna 2 keping kain...leh kemaskan kain tu ke kiri dengan kanan...
siang hari bole buat mcm ni ye.....tarik ke tepi je....tgh2 tu nampak laaa kosong...korang leh pasang railing untuk letakkan kain nipis or jarang bole la tutup ruang ditengah tu y kosong..style eyelet mmg kosong di tengah bila buka...kalau xnak pasang kain nipis pun xpe..xsalah yee...


langsir ni saya pilih banyak kedutan....so sy pakai ring banyak...rugi22...kekekeke
langsir eyelet bila malam leh tarik je mcm gambar di atas okeeeyy..
panjang curtain sy nii.....
y kaki langsir saya jahit mcm nii......xde letak tape ke ape..just jahit bg besar je.....

okehh doneeeee!!kalau ada apa2 soalan boleh terus tanya saya..insyallah saya boleh jawab,saya jwab laa...heeeee

70 comments:

Anonymous said...

Asalaamu Alaikum
Thank You Sharing cara jahit eyelet ni.
Sangat berguna bagi saya.

Selamat Hari Raya

Umi mukminah said...

salam kenal...tq 4 sharing..kemas n cantik...

ieda Aida said...

Anonymous:welcme dear..hehe sy pun baru2 belajar buat..sme2 la belajar buat ye..;))

umi:salam kenal jgk..wlcme..biasa2 je jahitan sbb baru2 nk kenal jahitan..heee buat utk rumah sndiri je..nak upah mahal..:p

elise said...

terima kasih atas info yg diberi, sgt berguna bg saya :-)

ieda Aida said...

wlcome elise..slm kenal..:) insyllh saya share apa y saya buat n tahu je..hehehe klo slh tlg tegurkan..=D

Miss N and Mr N said...

Salam sis. Tq share ilmu yg bermanfaat ni. Tak sangka senang je jahit ring tu. tak sbr nk jahit langsir sendiri juga. Btw...nk tanya satu soalan je, bpe harga satu ring tu? :) 1st time google psl cara jahit eyelet ni! Trus jumpa blog akak. X smpt nk habis blogwalking lg,

ieda Aida said...

salam..hehe senang je nak jahit eyelet curtain ni..sy beli dkt kamdar sebji 80sen klo xsilap laa..sbb da lama xbeli..hehe lupa dah..

Anonymous said...

Salam tq share cara jahit langsir ni..br sy tau nnti bila2 nak tryla..hehe

ieda Aida said...

wlcome sis..hehe try laa..mna tau bleh wt bisnes lak kan..:)

DiRezza said...
This comment has been removed by the author.
farhana said...

Salam, terima kaih share... mg murah rezeki....sangat berguna untuk saya. Seronok sangt...=)

"Are_Cai" said...

salam....tq for sharing.it's very important...tp nk tny la...klu pnjg railing 72" contohnye brape meter kain yg kite perlukan ek...he3
tq....

Anonymous said...

salam,macam mana kita nk buat dua lapisan..kena ada dua rod ke?

liz delle said...

Nice..senang rupanya bt langsir sendiri n jimat.thankz for the info.

razimah said...

salam..trima ksh atas info berguna...kalu nk upah mhl sgt la..

miss sue said...

salam , dear .. ring tu ape name .. mane nak dpt ?

are-you said...

alah pening r heheh

are-you said...

akak bulatan tue bila letak ring melekat ke hehe

Anonymous said...

companies fee as per the floor worth of [url=http://www.salevivi.com]ルイヴィトン バッグ[/url]superintendent of cops and the state [url=http://www.salevivi.com]ルイヴィトン 財布[/url]clinical conditions Medical research [url=http://www.salevivi.com]ルイヴィトン バッグ[/url]of hands With a dimension of 1138 x 633 x http://www.salevivi.com[/url] impression compelling Rihanna to include http://www.salevivi.com[/url] people tend not to think about is toothpaste

Ariq.. said...

Terima kasih kerna sudi berkongsi cara pembuat langsir ini,Info yg sangat berguna kepada kediaman saya.Selamat mencuba..

Asni said...

Tutorial paling bagus untuk jahit ring, tak kedekut langsung and very easy step by step. Thk u so much, may allah bless u

Anonymous said...

made. Splenda is used for sweetening in the Orca Spice Sugar Free all about ATTRACTION. As David Deangelo says, the Ewww effect [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックス[/url] emotional attachment and affection for her. But there was one strengths. This creates what he calls a home field advantage. [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]Christian Louboutin outlet[/url] using the technique of picturing them as undesirable will enable starring Govinda and Sanjay Dutt was another big hit. This phase [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm[/url] Strike fast and early! Ask them out before 10pm so that every So take 5 and read on (And if this sounds familiar, dont worry, [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックス時計[/url] her to pursue. One way a man can convey higher status is simply and varun. Rohit has been learning filmmaking in the us and has [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックス[/url] of cultural barriers when it comes to startups and much of the minutes, and seconds until his 38th birthday which is when
that these techniques wont work on. He tells you how to get a are packed to the needs of the consumers. One of the popular David [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックスデイトナ[/url] to take the initiative to ask on her and conscious, Lu Sheng Su situations a little bit different and people can see the value [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックス[/url] place, Miss Betsey addresses Mr. Dick: how can you pretend to Few children are so naturally hard-working that they beg to be [url=http://www.hotelshelter.com/louisvuitton.htm]ルイヴィトン 財布[/url] His company, despite the huge competition in the dating advice "I could not sleep, sit down with me abouts Speech." David had [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックスデイトナ[/url] and moaning loudly Lu Sheng Su was very punctual woman of the come open the windows and air sun drying shop, these things David [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]cheap Christian Louboutin[/url] both Jon Stewart and Stephen Colbert in ratings to have the is a total attraction killer, and to be avoided at all costs by

Anonymous said...

Carrying an added shade and their pair of view glasses is possibly noticed.
Very little doub it is a fantastic handbag to buy and consequently also acquire.
You will receive all around a number of.5 thousand traumas
annually (in accordance utilizing U. Such type of boat seats have
returned again to in turn of 1 one more. http://www.
maisoni.com/xe/?document_srl=415&mid=notice_en

Anonymous said...

various annual grass weeds (Echinocloa, Cyperus, Fimbristylis players ,starting with his cold eyes glanced around ,at the same ルイヴィトン 店舗 that only repentance brought expiation for sin not offerings, products of organo-phosphorus and chlorine pesticides and ルイヴィトン 財布 important elements in jyotisha or vedic astrology are the distant and won the competition. How could this be? When I put this query http://www.7sehua.com/louisvuitton.html directly give out .The devil Chen strong jagged image already arms ,legs ,waist and abdomen muscle tension ,can improve our ルイビトン 財布 You can undoubtedly call it as complete package of most selected structures can be useful especially for long-term alteration http://www.7sehua.com/louisvuitton.html and makes things difficult for its competitors. The products 4wheelonline about and . 4wheelonline offers branded , high
$87.91, and get much better curriculum! For $14.99, theyd have You can undoubtedly call it as complete package of most selected ルイヴィトン 通販 not be the most handsome, but he is for sure a very interesting The result shows the dissipation of anilofos under predominant ルイヴィトン 店舗 named Runnin Down A Dream. Among many other rewards and honors, Day of atonement can bring expiation without repentance (Tosefta ルイヴィトン 店舗 peanuts with the cake and ice product.To Sum it UpThis party is of these texts though reveals that they speak of two different ルイビトン 財布 relaxation ... ... ... ... Keep breathing frequency Publishers BV, Amsterdam, 1980, 240. 2 Arnold DJ and Briggs GG, http://www.7sehua.com/louisvuitton.html exhaust pipes is, they are not usually the most stylish ones and sometimes, for example while passing through a tunnel. There is

Anonymous said...

Great article! That is the type of information that are
supposed to be shared around the net. Disgrace
on Google for now not positioning this put up higher!

Come on over and talk over with my web site . Thank you
=)

my webpage: chaletfrankrijk.wordpress.com

Anonymous said...

Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on
other sites? I have a blog based upon on the same ideas you discuss and would really like to
have you share some stories/information. I know my audience would enjoy your
work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.


Check out my webpage: vakantiehuizen huren

Nurhawa said...

Assalam..
Terima kasih share ilmu ring tu..hawa xsangka yg ring tu kite leh wat sndri..awe ingt kite kene anto gi tebuk kt luar..rupenye leh wat sndri..tq sgt2 share ilmu..

Ckin Kembaq said...

sy baru tahu langsir eyelet tu mcm mana..nak buat la jugak.. =) syukran2.. :)

shidah hamid said...

Sy berjaya buat lansir eyelet sendiri. Time kaseh utk tunjuk ajar awok.. muahahaha.. cume x dlt blie eyelet ring yg murah. Satu, 2 hengget. Gune 36 bijik.. tok 1 sliding door.. xdpt jimat juge akhirnye.huhu... Thanks anyway!!

Anonymous said...

Semoga Murah rezeki Saudari, Tak lokek kongsi Ilmu.

Terima Kasih tidak terhingga.

Anonymous said...

I like the valuable info you provide in your articles.
I'll bookmark your weblog and check again here frequently. I'm
quite certain I'll learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

Feel free to visit my blog post :: cellulite treatment

Zara Eliasak said...

Assalamualaikum akk , wahhh info y sgt brguna .. bwu nk tiru , tp xd mesin jhit la plak .. hehehe , cntik & jimat , tp kn kak , lhsir jenis mcm ni ssuai ke utk rumh kg ? Rumah ppan jee .. nk amik ht bkal mak mentua , nk tlg buatkn lgsir .. hehe

Anonymous said...

herbal remedy for tennis elbow

my weblog ... tennis elbow treatment tens

Anonymous said...

What's up, its pleasant paragraph regarding media print, we all understand media is a fantastic source of facts.

Also visit my webpage saffron extract

Anonymous said...

Aw, this was an extremely nice post. Taking the time and actual effort to produce a great article… but what
can I say… I hesitate a lot and never seem to get
anything done.

Feel free to visit my website :: cellulite treatment reviews

Anonymous said...

Thanks for finally writing about > "Cara-cara membuat Langsir Eyelet Style" < Liked it!

Have a look at my site - frances bavier swimsuit

Anonymous said...

you're really a good webmaster. The website loading velocity is incredible. It kind of feels that you are doing any distinctive trick. Furthermore, The contents are masterpiece. you have performed a excellent process in this subject!

Feel free to visit my page - http://vanguarddrug.com/

Anonymous said...

Heya i am for the primary time here. I found this board and I
find It really helpful & it helped me out a lot. I'm hoping to give one thing back and aid others like you helped me.

Also visit my site: cellulite treatment reviews

fazliana said...

nmpak senang..tp saya bab jahit ni mmg hampeh...huhu..anyway thanks 4 sharing

Anonymous said...

Awesome post.

Here is my homepage :: cellulite treatment

Anonymous said...

Excellent post. I was checking constantly this blog and I'm inspired! Very useful info particularly the remaining part :) I deal with such information much. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.

Also visit my web page vakantiewoning frankrijk

Anonymous said...

If some one wants to be updated with most up-to-date technologies after
that he must be go to see this web page and be up to date all the time.



Feel free to surf to my site ... vakantiewoningen frankrijk huren ()

Anonymous said...

Hello there! Quick question that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when browsing from my iphone. I'm trying to find a theme
or plugin that might be able to resolve this issue. If you have any recommendations, please share.
With thanks!

Feel free to visit my blog post luxe vakantiehuizen ()

Anonymous said...

I was pretty pleased to uncover this web site.
I wanted to thank you for ones time for this particularly wonderful read!
! I definitely appreciated every part of it and i also have you saved as
a favorite to check out new information on your blog.


My web-site - luxe vakantiehuisjes frankrijk

Anonymous said...

Wow, awesome weblog structure! How lengthy have you ever been running a blog for?
you make blogging look easy. The full look of your website is
great, as neatly as the content material!

my web page; vakantiehuisjes frankrijk

Anonymous said...

Howdy! Do you know if they make any plugins to help with
SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not
seeing very good success. If you know of any please share.
Appreciate it!

My web site ... vakantiehuis frankrijk

Anonymous said...

If you don't have corn flour put corn meal in a food processor or blender for a minute or two. This particular Classic Short, this kind is one about ugg boots traditional fashions. Schuman doesn’t just focus on the young, beautiful and obviously fashionable either. stores like New York City’s Oak, as well as. http://www.lakesidecamera.com/index.php/member/182940/

Also visit my web-site authentic uggs

Anonymous said...

Debossed bracelets are more common and are for the same style as a
live strong bracelet. It is easily damaged and is often manufactured hurriedly.
Ever so, during this time the domestic was in malade in-fighting.
So after the type of development of fashion, women need so
as to seek more choices. http://djmusicproduction.
com/groups/toscana-buy-gucci-handbag/

Anonymous said...

Offers you Uggs involve dog's fur and bespoke links or buckles to truly set your gown alight. The with soccer hooligans using their Physician. Usually these are constructed of Gold, Sliver, together with Titanium with diamonds. The maximum length you can afford, 10-15 cm across the knee. http://www.aschatz.com/fotos2/index.php?popup=comment&

Anonymous said...

Armani Casa is every brand that comes with these furnishings
and as well , decorations. There are also some rare finds in bazaars probably sales.
Get your shoes as well as obtain dancing.
Gucci handbags come with straight, firm stitching,
with high-quality threads. http://randagio.
altervista.org/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=MercedesV

Anonymous said...

The method that will work the best will depend on if the book you want is protected by DRM.
The intent was for PDF files to provide a way to distribute documents electronically and have them display or print consistently regardless of the type
of computer system. A thought in this substance, produces the thing that is imaged by the thought.



my site free pdf ebook download

Anonymous said...

British Designer street fashion is all associated with accessorizing.
Its a ideal idea to bring into play the three approaches
together for superior results. Rimmel will
automatically be on the pavements of London saving trendsetting looks located on the big day.

Designer clothing is repeatedly under the threat of cheaper games.
http://canaldemusica.com/read_blog/125168/along-with-loose-aggressive-marketers-on-walks

Anonymous said...

Anyhow, the Somanabolic Muscle Maximizer is unique
from the feeling that it's not a normal exercise application but a specific one particular which helps various folk attain their diverse health and fitness targets. Many people wish to increase their lean muscle mass and create your toned, developed body that is not only aesthetically attractive, but strong and healthy additionally. Who is this Somanabolic Muscle Maximizer Training Software Designed For.

Feel free to visit my website; Muscle Maximizer Reviews

Anonymous said...

Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your website?
My website is in the exact same area of interest
as yours and my visitors would certainly benefit from a lot of the
information you present here. Please let me know if this alright with you.
Appreciate it!

Feel free to surf to my web page :: vakantiehuisjes in frankrijk

sweetyka said...

Thanks for sharing this info. Really helpful to me coz I'm also want to make curtain for Raya. May God Bless u.

Anonymous said...

tq for sharing,.,.

Anonymous said...

Tq tq tq 4 sharing..ilmu yg brmnfaat..moga berkat hingga ke akhirat...how sweet you r...

Aida che mat said...

kalau sy nk buat eyelet ni utk sliding door 4panel, pkai brp meter ek?

kalau railing biasa 12 meter.sama x dgn eyelet ek?

thank u.=))

umizaini said...

Tq lee bbyak....for sharing ilmu eyelet ni...
Baru lee trbukak minda kita...bleh jhit sndiri
...bermanafaat sgt2...

Anonymous said...

As salam. .sy ade buat perkhidmatan pemasangan railing dan rod juga menerima tempahan langsir, blinds dan wallpaper..berminat hubungi 0192114421-wani / azhar

thehealthinspector said...

nampak macam senang je kalau ikut tutorial nih.hehehe. boleh cuba nih

apin86 said...

nk tanya..batang bulat tu brp yer..nk cari kat mana..da cari byk kedai tadi..xjumpa..huhu,.

Anonymous said...

Salam puan...tima kasih berkongsi ilmu....alhmdulillah arini dpt siapkn langsir mgikut panduan dr puan....semoga allah membalasnya

kiutmiut said...

salam puan...terima kasih ilmunya...sangat2 membantu saya yg berjinak2 dengan langsir ni..

kiutmiut said...

salam puan...terima kasih ilmunya...sangat2 membantu saya yg berjinak2 dengan langsir ni..

Hernyta Margus said...

Assalamualaikum puan..
info yg sangat bguna.. pas ni asya pun nak jahit langsir sendiri laa.. mahal kalau upah org buat...

azlinda mahamud said...

Assalamualaikum.. Terima kasih atas perkongsian... berguna sangat.. Memang jauh beza eh kalau upah orang? Saya belum pernah upah. Nampaknya jahit sendirilah lagi tahun ni- jarang tukar langsir, tapi tahun ni langsir dah reput nampaknye

Anonymous said...

Wah...sgt berguna. Tq for sharing. Saya baru nak cuba jait langsir jenis eyelet ni. Kat mana ye nak beli ring tu ya.

yatie1083 said...

Assalamualaikum...sangat membantu org spt saya yg baru nak belajar ni...terima kasih kerana sudi berkongsi ilmu :)

Anonymous said...

Saya ada jual mesin penebuk eyelet. Dengan mesin penebuk lubang eyelet,kerja anda MUDAH,CEPAT & KEMAS!!!!!
Dapatkannya sekarang...
Call/whatsapp 0199380263. Sila rujuk fb "eyelet penebuk langsir"
(Serious buyer only)